Behandlinger

 

behandling

 

Journaloptagelse
Ved første behandling er det påkrævet i sundhedssektoren, at der laves en journaloptagelse. Dette sikrer at fodterapeuten yder en optimal behandling hver gang.

 

Fodbehandling
Fødderne sættes i vand.
Hård hud beskæres, negle klippes og slibes, neglefalse oprenses og neglehjørner afrundes. Evt. ligtorne fjernes.
Behandling afsluttes med allpresan skumcreme.
Skumcremen trænger hurtigt ind, og gør at huden stadig kan ånde. Den indeholder hverken parfume eller konserveringsmidler.

 

Del behandling
Fødderne sættes i vand.
Efterfølgende behandles enten negle eller hud.
Behandling afsluttes med allpresan skumcreme.

 

Ligtorne
Ligtorne beskæres og udhules så trykket ikke længere volder smerter. Jeg vurderer ved samme lejlighed fodtøjet, da dette kan forårsage nye ligtorne.

 

Vortebehandling
Vorter er forårsaget af vira, og kan lede til infektioner. Da vorter generelt er smitsomme, bør de fjernes.
Vorter kræver som regel flere behandlinger. For at få det bedste behandlingsresultat, er det vigtigt at beskære/behandle med kortere interval i starten.

 

Fingernegle
Klippes og slibes.

 

Nedgroede tånegle
Nedgroede negle kan være meget smertefulde. De opstår når neglens sider vokser ned i huden, og danner hård hud eller sår.

 

På klinikken laver jeg en bøjle i fjederstål med “kroge” i siderne eller en bøjle i Componail hvor “bøjlen” støbes på neglen og hærdes i UV-lys.

 

Samtidig med bøjle-behandlingen vurderer jeg årsagen (årsagen er oftest forkert fodtøj og/eller forkert negleklipning). Efterfølgende får du vejledning i, hvad du selv kan gøre for at undgå flere nedgroede negle.

 

Aflastninger og indlæg
En skæv storetå, hammertæer eller en blød ligtorn imellem tæerne. Disse problemer kan afhjælpes med en mindre aflastning, som laves individuelt til hvert enkelt problem.

 

Er der derimod brug for en korrektion/støtte af en nedsunken forfod, hulfod eller platfod, fremstilles der et individuelt indlæg efter en udførlig undersøgelse af patientens fod og relevant sygdomshistorie.

 

Udebehandling:
Hver onsdag og fredag kører vi på udebehandlinger i lokalområdet. 
Dette gøres mod et tillæg på 95,- kr. pr. behandling.